Winterbanden

Winterbanden

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt. Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. Helemaal in de koudere maanden is het belangrijk uw auto te voorzien van een set goede winterbanden. Hiermee waarborgt u uw veiligheid en kunt u ook in de winter met een goed gevoel de weg op.

AutoFirst Thijs Mann in Breda adviseert graag over het gebruik van winterbanden. De juiste winterband biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik op een glad wegdek. Zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt is het verstandig een bandenwissel uit te laten voeren en over te gaan op winterbanden.


Waaraan herken je een echte winterband?

U herkent een winterband direct aan het sneeuwvloksymbool. Deze banden voldoen aan de modernste kwaliteitseisen en hebben speciale remtesten ondergaan. Daarnaast herkent u een winterband aan het diepere profiel op de band. Weet u niet zeker of u een winterband of gewone band heeft? Wij kijken graag even met u mee!


Waarom winterbanden?

  • Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven winterbanden langer flexibel en elastisch.
  • Winterbanden onder de auto voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en verbetert ook de wegligging in bochten.
  • Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  • Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip met een set goede winterbanden.
  • Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen met aansprakelijkheid en letselschade als verplichte winterbanden onder de auto ontbreken.
  • Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden. Daarnaast slijten winterbanden ook veel minder snel bij normaal gebruik.
  • Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. Hierdoor zijn de kosten voor winterbanden ongeveer gelijk aan die van zomerbanden.
  • Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers om tijdens de koudere maanden winterbanden onder de auto te hebben.


Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Echter, bij temperaturen onder de 7 graden worden winterbanden wel sterk aanbevolen. Gaat u op wintersport, dan is er geen ontkomen aan. Winterbanden zijn namelijk verplicht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en Italiƫ gelden regionale verplichtingen voor winterbanden onder uw auto.


Breed assortiment winterbanden

AutoFirst Thijs Mann in Breda levert een breed assortiment A-merk winterbanden, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear of Vredestein. Daarnaast voeren wij een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Zo vind u bij AutoFirst Thijs Mann voor ieder budget een goede winterband! Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor vakkundige service.


Bandenopslag

Bent u blij met de aanschaf van uw winterbanden, maar heeft u geen idee waar u ze op moet slaan in de zomer? En omgekeerd voor uw zomerbanden? AutoFirst Thijs Mann biedt de uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in de bandenopslag.